Geplaatst op: .

Zaterdag 12 april waren de Regiokampioenschappen turnen voor de 4e en 5e divisie  D1 en D2 in Sporthal de Spatter in Wormer. Voor Unitas deden er 8  turnsters mee en alle 8 turnsters hebben zich geplaatst voor de District Kampioenschappen op  6 juni in Amsterdam.

 

In de eerste wedstrijd was het Bente Putter die de spits mocht afbijten en Bente is op een zeer verdienstelijke 2e plaats geëindigd. Bente had zelfs het hoogste cijfer op vloer 14.050 en dat in haar eerste wedstrijdseizoen.

In de tweede wedstrijdronde waren Isa Timmermans, Linda den Boer en Silvia Berkhout aan de beurt voor hun wedstrijd. Isa, Linda en Silvia hebben geen fouten gemaakt tijdens de wedstrijd en Isa eindigde op de tweede plaats en Linda kreeg voor haar vijfde plaats ook een medaille. Silvia werd zevende wat ook een mooi resultaat is. Omdat de verschillen  op dit niveau zo klein zijn scheelt het met nummer 5 0.40 punt en dat is 2 x een krom been.

In de derde wedstrijd waren Zoë Guit en Chiara Garita aan de beurt voor hun wedstrijd. Zoë en Chiara hebben heel mooi en strak turnen laten zien en dat  leverde een mooie eerste plaats en dus Regio Kampioen op voor Zoë. Chiara werd op 0.20 punt  6e en viel net buiten de prijzen.

In de vierde en laatste wedstrijd van de dag mochten Sarah Dumpelmann en Elina Muyskens, in een zeer sterk deelnemersveld hun wedstrijd turnen.

Ook deze twee turnsters hebben het weer goed gedaan, Sarah is vijfde geworden en kreeg daar een medaille voor.  Het was jammer dat Elina haar vloeroefening iets minder ging dan de vorige wedstrijd en eindigde op een tiende plaats.

 

Het was een erg lange dag met vier wedstrijden, maar voor Unitas een zeer geslaagde dag. Ook voor ons jurylid Laura Langendijk was het een lange dag, daarom zeggen wij BEDANKT Laura.

 

Silvia, Isa en Linda Bente DSCN5398

Plaats een reactie