Geplaatst op: .

Afgelopen weekend (1 en 2 juni) mochten de turnsters van Unitas mee doen aan Finale Zuid. Via de rayonwedstrijden konden zij zich plaatsen en mochten zij tegen de beste turnsters van de Rayons ’t Gooi en Amsterdam turnen.

Zaterdagochtend mochten Lizzy en Jolise starten in niveau 6, met de start op balk waren direct de zenuwen voor het bruggetje achterover verdwenen. Beide meiden wisten dit nieuwe onderdeel te halen! Jolise is 6e geworden en Lizzy 11e.

Zaterdagmiddag was het de beurt aan Iris, Anique en Maud bij de jeugd H en bij de junioren E aan Lieke en Tess.

Startend op sprong hebben Anique en Iris voor het eerst een overslag geturnd. Op balk waren er wat wiebels maar is iedereen blijven staan met een gestickte afsprong van Anique en Maud.

Anique is 5e geworden, Maud 6e en Iris 7e.

Lieke en Tess hebben hun wedstrijd netjes geturnd. Starten met balk is altijd vervelend maar Lieke bleef staan met maar 1 wiebel! Op vloer hebben beide dames zich van hun beste kant laten zien door de 2 hoogste scores te halen. Lieke is 1e geworden en Tess 9e!

Zondagochtend mochten Isabel, Sarah, Anouk en Amber starten op sprong. Brug turnde iedereen goed door, haalde Sarah haar zolendraai en hadden Anouk en Isabel hun salto gehaald. Op balk bleef alleen Amber op de balk met een strakke oefening.

Anouk is 3e geworden, Isabel 18e, Amber 20e en Sarah 21e.

Zaterdagmiddag was in niveau 5 voor Lisa, Anna, Mina en Danique en bij de junioren F voor Puck, Zaliwe, Bonna, Tess en Jocelyn.

Lisa, Anna, Mina en Danique moesten meteen hun zenuwen bedwingen op de balk waar Anna haar koprol en Lisa haar bruggetje haalde. Op sprong haalde alle 4 de meiden hoge cijfers en de oefeningen op vloer waren prachtig.

Lisa is 6e geworden, Mina 12e, Danique 27e en Anna 28e.

De junioren hadden hun start op sprong waar de landingen stil stonden en de benen recht waren. Op brug haalde Zaliwe het 3e cijfer van de wedstrijd en bij de balk deed Tess dat. Op vloer lieten de meiden zien wat ze konden en wist Puck het hoogste cijfer van de wedstrijd te halen.

Puck is 2e geworden, Tess 14e, Bonna 21e, Jocelyn 24e en Zaliwe 28e (zij moest eerder naar huis).

Op naar volgend seizoen!

Comments are closed.