Geplaatst op: .

Afgelopen zondagochtend 28-1-2024 vond de tweede plaatsingswedstrijd van de 3e divisie senioren turnsters van Unitas Uitgeest plaats in Heerenveen. Senior ben je in het turnen al als je 18 bent.

Zij begonnen die morgen op het toestel sprong. Dit toestel begon voor Linda en Evelien wat slordig. Linda kon een mooi uitgevoerde sprong helaas niet goed landen en Evelien probeerde een nieuwe sprong uit wat helaas niet goed genoeg werd uitgevoerd. Gelukkig wist Annemarie de wedstrijd wel te starten met het hoogste sprongcijfer van die wedstrijd. 

Op het tweede toestel brug werden de oefeningen goed doorgeturnd en waren de 3 turnsters dus tevreden. Linda haar lossom op de brug werd goed uitgevoerd en Annemarie had een nieuw element in haar oefening netjes uitgevoerd. Evelien behaalde voor haar brugoefening het 5e cijfer van die wedstrijd. 

Ondanks de spanning zijn alle 3 de meiden op de balk blijven staan. Waar Linda een nieuw element, de wisselspagaatsprong, had toegevoegd aan haar balkoefening. 

Tot slot het toestel vloer waar de meiden tevreden over zijn, geen nieuwe elementen maar wel netjes en strak.

Alle 3 de senioren hebben een stabiele wedstrijd gedraaid. Van de 22 turnsters wist Linda 16e te worden, Evelien 11e en met als kers op de taart wist Annemarie de eerste plaats in handen te nemen.

Op naar volgend weekend, dan mogen deze turnsters in actie komen in Zierikzee. 

Comments are closed.