Geplaatst op: .

Zaterdag 24 juni was de allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor Unitas. Dit seizoen werden de teamwedstrijden gehouden in Amsterdam en Unitas deed met 3 groepen mee. Je kon de groepen met verschillende niveaus samenstellen. De eerste groep die mee deed was samengesteld met jeugd 2 en jeugd 1 turnsters. Zoë Guit, Chiara Garita, Isa Timmermans, Silvia Berkhout en Linda den Boer hebben heel hard getraind voor deze wedstrijd. Als groep hadden ze de hoogste score op balk. Silvia Berkhout turnde haar nieuwe vloer oefening en kreeg daar zelfs het hoogste cijfer voor. Op sprong had ze ook het hoogste cijfer van alle turnsters. Helaas werd er op brug iets minder geturnd dan de andere groepen, maar de turnsters kunnen heel tevreden zijn met de uitslag. Ze zijn op een mooie derde plaats geëindigd en hebben het ontzettend naar hun zin gehad.

In de 4e en laatste wedstrijd, die ook nog eens 2 uur later begon dan gepland, waren de junioren en senioren aan beurt. In het junioren team turnden Billie Boyle, Elina Muyskens, Jamie Beentjes, en Cleo Schoute. Dit team bestond uit 2 junior 4e div. en 2 junior 5e div. turnsters. De turnsters van de 5e div. moesten hun oefenstof iets aanpassen om de juiste uitgangswaarde te krijgen. De wedstrijd ging heel erg goed, ze begonnen met balk en iedereen heeft een goede balkoefening gedraaid en niemand is van balk gevallen. Vloer en sprong ging ook goed. Als laatste hadden de junioren brug, helaas hebben ze daar wat punten verloren, maar uiteindelijk zijn ze op de 4e plaats geëindigd.

Bij de senioren bestond het team uit Eva Schimmel, Lea van Diemen, Demi Hanssen en Laura Langendijk. Net als de junioren was het eerste toestel balk. De wiebelige balk was geen vriend van Demi en ook Lea wist er niet op te blijven. Laura had wat pech met de jury en kreeg 4 punten aftrek omdat er te weinig elementen waren geturnd. Alleen Eva draaide een oefening zoals zij altijd doet. Op vloer werd er daarom extra ingezet wat resulteerde in een 11.8 voor Eva en een 11.55 voor Demi. Deze stijgende lijn werd doorgezet op sprong met o.a. een 11.65 voor Laura. Het laatste toestel brug ging niet zoals op de trainingen, de gladheid van de brug hielp hier niet. Lea turnde een goede oefening maar net als de rest van het team was het cijfer wat aan de lage kant. Het was dan ook een grote verrassing dat ze, na correctie van de 4 punten neutrale aftrek, op de 2e plek zijn geëindigd.

Het was een zeer leuke wedstrijd en leuke afsluiting van het seizoen.

 

IMG-20170624-WA0004     IMG-20170624-WA0008IMG-20170625-WA0003

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20170624-WA0017 20170624_122439-1

Plaats een reactie