Geplaatst op: .

Super goed weekend voor Unitas met een eerste plaats voor Billie Boyle, Adaja Plinck

Lea van Diemen, Sarah Dumpelmann, Chiara Garita en Laura Langendijk

De turnsters van Unitas hebben tijdens de 1e competitiewedstrijd op zaterdag 23 en zondag 24 november, in Sporthal De Walvis, een prima prestatie geleverd. Zaterdag begonnen de Pupillen 2 turnsters en hebben op elk toestel goed en mooi turnen laten zien. Het resultaat was een 1e plaats voor Sarah Dumpelmann een tweede plaats voor Elina Muijskens en een mooie 4e plaats voor Quirine Zonneveld.

Na een goed verlopen 1e wedstrijd waren de volgende turnsters aan de beurt.

Bij jeugd 1 Kim Schelvis en Billie Boyle, bij de junioren Demi Hanssen en Lea van Diemen en Adaja Plinck bij de senioren. Billie Boyle, Adaja Plinck en Lea van Diemen hebben bijna foutloos geturnd en dit leverde een 1e plaats op. Demi eindigde op een mooie 3e plaats en Kim kreeg voor haar 4e plaats ook een mooie medaille.

Al met al een prima start voor de 4e divisie turnsters.

 

DSCN3542 Zondag was het de beurt voor de 5e divisie meisjes.In de eerste ronden waren de instap en pupillen 2 turnsters aan de beurt voor hun wedstrijd. Voor Sylvia Berkhout, Isa Timmermans en Linda den Boer was het de eerste echte wedstrijd en zij hebben het prima gedaan. Alle begin is moeilijk en er zijn zeker nog wat schoonheidsfoutjes, maar daar gaan we aan werken. Isa Timmermans, Linda den Boer en Silvia Berkhout hebben het voor hun eerste wedstrijd prima gedaan. Een mooie 2e, 4e en 8e plaats. Helaas kon Fleur Schelvis niet mee doen i.v.m. haar knie.

In dezelfde wedstrijd, maar op een andere baan waren Yente Blaauw en Carmen Chezan ook hun wedstrijd aan het turnen. Zij kunnen terug kijken op een prima wedstrijd met hier en daar wat kleine foutjes, maar de nieuwe oefenstof is vooral op balk heel lastig. Carmen eindigde op een tweede en Yente op een derde plaats.

In de laatste ronde waren de Pupillen 1, Jeugd 2 en Senioren aan de beurt voor hun wedstrijd. De pupillen 1 hebben het ook geweldig gedaan, want Chiara Garita, Zoë Guit en Britt Scholten zijn eerste, tweede en derde geworden. Ze krijgen deze prijzen niet kado, want tijdens de trainingen werken ze hard om dit resultaat te behalen.

 

De Jeugd 1 meisjes Jade Koster, Jamie Beentjes, Cleo Schoute en Silke Ham waren zenuwachtiger dan de andere turnsters, want ook deze oefenstof was nieuw en heel lastig. Bij balk vergat Cleo 2 elementen en kreeg meteen 4 punten minder en dat is jammer. Jamie was heel zenuwachtig en vond het ook erg eng op balk. Jade kreeg een mooie medaille voor haar 4e plaats, Silke, Cleo en Jamie werden 8e, 10e en 12e.Bij de senioren hebben Laura Langendijk en Isabella Flierman nog steeds de drive om er een leuke wedstrijd van te maken. Laura heeft zeer stabiele wedstrijd geturnd en Isabella viel helaas 1 x van de balk en haar brugoefening was iets minder. Laura werd uiteindelijk 1e en Isabella 6e.

 

DSCN3584

Het was een druk, maar zeer succesvol weekend voor Unitas.

Comments are closed.