Geplaatst op: .

In november is het altijd tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Eindelijk kunnen de wedstrijden weer doorgaan.

Zondag 14 november was het aan de oudste meiden van Unitas om te laten zien wat ze kunnen in sporthal de Walvis in Beverwijk. Nieuw zijn dit jaar de teamuitslagen, de meiden turnen allemaal hun oefeningen en kunnen als team in maart ook een prijs winnen.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Bonna,  Lieke, Eef, Jocelyn en Fay, helaas door Coronaquarantaine kon Tess niet mee doen. Voor sommigen de eerste wedstrijd bij Unitas en daarmee ook de eerste in de Walvis. Op vloer was de hoogste score van de wedstrijd voor Lieke, een mooie 11,85 voor haar oefening. Fay deed vandaag voor het eerst haar nieuwe vloeroefening en behaalde een 10,55. Op naar sprong, hier haalde Eef met een 11,05 de hoogste score van de wedstrijd en wist Jocelyn een 10,40 te scoren. Op brug was het de ophurken die ervoor zorgde dat er wat punten gemorst werden, maar wist Bonna er goed op te blijven en een 10,75 te halen. Balk blijft een lastig wiebelig toestel, maar als je blijft staan weet je punten te scoren. Bonna behaalde een 11,35 en Fay een 11,10.

Als team stond Unitas in dit niveau op de eerste plaats! Individueel was Bonna 1e, Eef 2e, Fay 3e, Lieke 7e en Jocelyn 8e.

In de tweede wedstrijd kwamen Felicia, Puck, Tess en Iris in actie. Ook zij mochten starten op vloer waar Puck met een mooie strakke oefening een 11,05 wist te behalen. Op sprong haalde Felicia met een mooie half in-half uit een 12,15! Tess had wat last van haar knieën maar haalde toch een 10,90. Over de brugoefeningen kwamen de complimenten van de juryleden, mooie strakke oefeningen. Dat resulteerde in een 11,60 voor Felicia, een 11,00 voor Puck en een 9,90 voor Tess die een afsprong miste. De balk was vandaag niet het beste toestel van de meiden.

Als team stond Unitas in dit niveau ook op de eerste plaats! Individueel was de 1e plaats voor Felicia, de 3e voor Puck en de 5e voor Tess.

Naast deze wedstrijd in Beverwijk, werd er in Reuver door  Annemarie den Boer en Evelien Schouten geturnd. Annemarie was begonnen op brug en haalde daar een 9.762 voor haar strakke oefening. Een oude blessure gooide op het tweede toestel roet in het eten en voor Annemarie was de wedstrijd helaas klaar.

Evelien was begonnen op vloer en wist met haar nieuwe oefening een 10.900 te scoren. Daarna een nette half in – heel uit gesprongen, beoordeeld met een 11.850. De brug was goed en dat resulteerde in een 10.250. De balk is niet geturnd omdat Evelien samen met Annemarie voor controle naar het ziekenhuis is gegaan.

Een dag in Beverwijk en Reuver om trots op te zijn! Al had een andere afloop van de wedstrijd in Reuver wel veel leuker geweest, maar dat kunnen we niet veranderen.

Zondag  28 november was het aan alle andere meiden van Unitas om hun oefeningen te turnen in de sporthal in Beverwijk. Voor velen was dit hun allereerste wedstrijd en wat waren we blij dat we niet op de balk hoefden te beginnen.

In de eerste wedstrijd was het aan Norah, Anna, Mina, Iris, Meagan en Anique om te laten zien wat ze konden. De start op sprong had niet beter kunnen gaan. Mina en Norah kregen voor hun sprongen precies dezelfde score van de jury, een 14.025. Brug stond lager dan we gewend waren en dat was even wennen. Anique wist een 13.050 te halen en Iris een 11.400. Op de balk kwamen de zenuwen nog wat meer tot uiting en wist helaas niet iedereen op de balk te blijven, Meagan en Anique bleven de zenuwen de baas en zij haalden een 12.650 en  12.600. Het laatste toestel was vloer, een mooie om de dag mee te eindigen. Helaas ging het bij Anique mis in de arabier-flikflak en kon ze haar vloeroefening niet afturnen. Mina haalde het hoogste cijfer met een 13.300 en haar vriendinnetje Anna wist een mooie 10.900 te scoren.

Als team zijn ze op de eerste plaats geëindigd! Individueel mocht Mina op het hoogste podium staan, Meagan op de 2e, net geen medaille voor Norah op de 5e plaats, Anna op de 8e plaats, Iris op de 10e plaats en Anique werd laatste doordat ze haar vloer niet kon afmaken.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Anouk, Amber, Liv, Sarah en Isabel. Luna kon helaas niet mee doen door een blessure maar was er wel om de meiden aan te moedigen! Voor Liv en Amber was het de allereerste wedstrijd.

De start op vloer viel niet mee, de zenuwen zorgden ervoor dat de oefeningen opeens kwijt waren maar na de eerste aanloop wist iedereen haar oefening gelukkig weer. Met de hoge score 12,95 kon de start van Anouk niet beter. Liv haalde haar arabier-salto en scoorde een 12.10. Op sprong werd Isabel beoordeeld met een 14.275 en Amber een 14.075. Isabel was de beste in brug vandaag met een score van 12.100 gevolgd door zus Sarah met een 11.95. Op de balk blijven staan is ook deze wedstrijd niet bij iedereen gelukt. Amber haalde een 11.700 ondanks een val! Sarah turnde haar mooiste oefening en haalde een 12.500.

Als team zijn deze meiden 2e geworden. Individueel haalde Anouk het zilver, Sarah de 5e plaats, Isabel de 7e plaats, Liv de 8e plaats en Amber de 12e plaats.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Roos voor haar allereerste wedstrijd. Ze begon sterk op brug met een 11.200. Wiebelde veel op de balk maar bleef staan, scoorde een 10.600. Vloer is niet het favoriete toestel maar toch een 10.200. En als afsluiter sprong, Roos had de beste bewaard voor de wedstrijd en haalde een 10.600!

Bij de prijsuitreiking mocht ze ook nog de gouden medaille ophalen!

Een mooi resultaat! Op naar de volgende wedstrijden in januari en februari!

Comments are closed.