Geplaatst op: .


In het weekend van 06 en 07 april turnden Mijs Koelman, Felicia Afriyieh, Elles Neeft , Lieke van ’t Veer, Iris de Ruijter, Bente Putter, Norah Renken, Linda den Boer, Isa Timmermans en Zoë Guit hun Regiokampioenschap in Amsterdam. Het is een knappe prestatie om tussen alle turnsters van Noord Holland te staan. Zaterdag 6 april mocht Mijs Koelman de spits afbijten en Mijs heeft het goed gedaan met een strakke balkoefening en goede brugoefening. Helaas gleed ze op vloer weg met bruggetje en dat heeft haar een plaats bij de top 5 gekost. Mijs heeft zich met een 11e plaats weten te plaatsen voor het District kampioenschap.

In de 2e wedstrijd waren Felicia en Elles aan de beurt om een mooie wedstrijd te turnen. Het niveau in deze wedstrijd lag erg hoog en beide turnsters hebben geen fouten gemaakt. Felicia is 8e en Elles 12e geworden en zijn door naar het District kampioenschap.

In de derde wedstrijdronde mocht Lieke van ’t Veer haar oefening aan de jury laten zien. Voor Lieke is het haar eerste wedstrijdseizoen en ze vond het best spannend allemaal. Lieke kwam net iets te kort voor doorstroming, maar heeft het prima gedaan.

In de laatste wedstrijd was het Iris de Ruiter die aan de beurt was. Iris heeft 3 van de 4 toestellen goed geturnd, maar balk was dit keer niet haar beste toestel. Helaas moest ze de balk een paar keer vroegtijdig verlaten en heeft zich daardoor niet geplaatst voor de volgende wedstrijd.

Zondagmorgen 7 april waren we weer vroeg aanwezig voor Norah en Bente. In dit niveau kan je geen foutjes maken omdat het allemaal erg dicht bij elkaar ligt. Helaas hebben beide turnsters 1 foutje gemaakt. Bente is 15e geworden en door naar de volgende wedstrijd. Norah is 25e van de 36 turnsters geworden.

Als laatste van 2 wedstrijddagen waren de junioren aan de beurt en ook dit was een sterk deelnemersveld. Zoë, Linda en Isa hebben het geweldig gedaan. De jury was heel erg streng, maar alle 3 de turnsters hebben geen fouten gemaakt en wisten zich te plaatsen voor de volgende wedstrijd. Zoë had zelfs het 3e cijfer op sprong en het hoogste cijfer op balk.

Comments are closed.