Geplaatst op: .

Zaterdag 5 april turnden 6 turnsters van Unitas mee tijdens de  Regiokampioenschappen in Hippolytushoef. Zij hadden zich hiervoor geplaatst tijdens de finale Zuid wedstrijd.

 

Sarah Dumpelmann en Elina Muyskens streden met 28 pupillen 2 turnsters om 14 plaatsen voor het District kampioenschap op 17 mei in Beverwijk.

Sarah en Elina hadden afgelopen zaterdag niet zo’n goede dag, want stapten voortijdig van de balk af en dan verlies je een heel punt. Vloer ging ook niet zo als het eigenlijk moest gaan en dat is jammer.  Helaas zijn Sarah en Elina niet door naar de volgende wedstrijd.

 

In de 3e wedstrijdronde waren er 3 turnsters op 2 verschillende banen aan het turnen. Billie Boyle heeft weer een geweldige wedstrijd geturnd, maar werd op het laatste toestel bestraft met 1 punt neutrale aftrek wat haar gewoon een medaille heeft gekost. Billie had een super balkoefening en dat leverde haar het hoogste cijfer van de dag op een 13.900.

Billie heeft zich met een 9e plaats geplaatst voor het District kampioenschap.

 

Op de andere baan waren Lea van Diemen en Demi Hanssen hun best aan het doen om zo goed mogelijk te turnen en te proberen  zich te plaatsen voor het District kampioenschap. Demi en Lea hebben prima geturnd en geen fouten gemaakt, maar de concurrentie was zo sterk dat alleen Lea zich heeft weten te plaatsen en Demi heeft het net niet gehaald, maar Demi kan terug kijken op een mooi wedstrijdseizoen.

 

In de 4e en laatste wedstrijdronde lukte het Adaja Plinck ook om zich te plaatsen voor het District kampioenschap. Adaja heeft, met maar 1 x per week trainen,   r een prima wedstrijd geturnd en geen fouten gemaakt en plaatste zich met een 13e plaats voor de finale op 17 mei.

Regiokampioenschappen 16-4-2014

Plaats een reactie