Geplaatst op: .

REGIOKAMPIOENSCHAP AMSTERDAM

 

Zaterdag 8 en zondag 9 april kwamen de beste meisjes uit de Regio uit de D1 – D2 en de 4e en 5e divisie in Amsterdam bij elkaar om te strijden voor de titel Regiokampioen 2017.

 

Zaterdag 8 april begon Iris de Ruijter niet goed bij het 1e toestel balk. Iris raakte uit balans met opkomen en viel van de balk en dat kostte haar een heel punt en dat punt had ze aan het eind nodig om door te mogen stromen naar de volgende wedstrijd. De andere toestellen heeft ze prima gedaan, maar het niveau ligt zo dicht bij elkaar dat je geen foutje kan maken.

In de laatste ronde vier turnsters van Unitas. Julia de Wildt heeft haar oefeningen goed uitgevoerd, maar komt in dit niveau, om door te stromen, net nog iets te kort. Ze mag tevreden zijn met haar wedstrijd.

Op de andere baan Isa Timmermans, Silvia Berkhout en Linda den Boer. Zij begonnen met sprong en daar krijg je meestal een lager cijfer dan op de andere toestellen. Per ronde zag je de turnsters een aantal plaatsen omhoog gaan. En bij het laatste toestel vloer, waar ze allemaal 13 punten kregen stegen ze nog een aantal plaatsen. Linda eindigde op een mooie 3e plaats, Silvia 5e en Isa 12e en alle 3 door naar de volgende wedstrijd.

Zondag 9 april was het aan Zoë Guit om de dag te beginnen. Een tegenvallende brugoefening, maar een kanjer van een balkoefening leverde een 17e plaats op voor Zoë en is door naar het District.

Daarna mochten Jamie Beentjes, Cleo Schoute, Billie Boyle en Elina Muijskens.

Alle 4 de turnsters hadden goede oefeningen, maar helaas was de jury bij brug erg streng en bij vloer hadden ze een paar sprongenseries niet geteld bij Jamie. Helaas is Billie net niet doorgestroomd. Elina werd 11e , Cleo 6e en Jamie 7e en zijn door naar de volgende wedstrijd.

Als laatste Eva Schimmel en Demi Hanssen met een goede start op sprong en brug. Balk was niet het toestel van Eva en Demi, maar beide hebben de wedstrijd goed afgerond met een mooie en goede vloeroefening. Eva werd 11e en door naar de volgende wedstrijd en voor Demi was dit haar laatste wedstrijd.

Het was een lange wedstrijddag.

SAM_1625 SAM_1618 SAM_1617 SAM_1613 20170408_193656 20170408_135024 20170408_192707

Plaats een reactie