Geplaatst op: .

In de laatste wedstrijd van het seizoen, 27 juni,  mochten de beste meisjes van het rayon in de D1 en 4de divisie een extra wedstrijd turnen in Beverwijk. De beste 5 meisjes van rayon Kennemerland streden tegen de beste meisjes van de andere 4 rayons van regio Noord Holland. Per team waren er 5 meisjes; 4 meisjes mochten op ieder toestel turnen en de beste 3 cijfers telden mee voor de totaalscore.

In de eerste wedstrijd turnde voor Unitas Bente Putter bij de instappers en Sarah Dumpelman, Elina Muijskens en Carmen Chezan bij de jeugd 1 meisjes. Bij de instappers mocht Bente op vloer, balk en brug turnen en had 1 x de beste score en 1 x de tweede score in de groep dus haar cijfers telden mee. Sarah was heel goed begonnen op vloer en had daar het hoogste cijfer van haar groepje, maar bij brug was ze tijdens het inturnen ongelukkig gevallen en bleek haar arm uit de kom te zijn. Sarah is tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht en daar hebben ze onder narcose haar arm weer terug gezet. Elina en Carmen hebben zich heel goed  ingezet voor het team  en de jeugd meisjes eindigden op een knappe tweede plaats en  het team van Bente op de 4e plaats.

In de tweede wedstrijd kwamen Billie Boyle en Kim Schelvis in actie. Normaal hebben ze deze teamgenootjes als tegenstanders, maar nu moesten ze het met elkaar doen. Ook vandaag turnde Kim en Billie weer een stabiele wedstrijd en Kim had  2 x  en Billie  1x de hoogste score van het team. Mede door het sterke turnen van Kim en Billie kwam het team op de 1e plaats te staan.

In de derde wedstrijd kwamen de pupillen 2 met Zoë Guit en de Junioren met Demi Hanssen en Lea van Diemen in actie. Zoë had er voor gekozen om brug over te slaan. Normaal turnt Zoë in de vijfde divisie, maar was uitgenodigd om mee te doen en ze heeft zeker haar steentje bij gedragen, want op balk was ze de beste en op sprong 2e en vloer 3e. Dit team eindigde op een 4e plaats. Lea en Demi hebben ook hun best gedaan voor het team en de junioren zijn op een 2e plaats geëindigd op 0.30 punt van nummer 2.

In de laatste wedstrijd waren de senioren aan de beurt. Laura Langendijk en Adaja Plinck deden hier voor Unitas aan mee. Helaas waren er veel afzeggingen van turnsters uit de vierde divisie wat natuurlijk altijd jammer is en deden er 2 turnsters uit de vijfde divisie mee. Ook Laura en Adaja hebben hun best gedaan voor het teamresultaat en eindigde op een 5e plaats.

 

20150627_093222 20150627_110308 20150627_163055 20150627_180230

 

Plaats een reactie