Geplaatst op: .

De turnsters van Unitas hebben tijdens de 1e competitiewedstrijd op zaterdag 22 en zondag 23 november, in Sporthal de Walvis in Beverwijk, prima gepresteerd. Alle turnsters hebben geprobeerd om het beste uit zichzelf te halen en bij sommigen was de uitslag heel verrassend.

De jeugd 2 en junioren begonnen als eerste met hun wedstrijd en voor jeugdturnster Kim Schelvis begon de wedstrijd meteen al goed, want  Kim overwon haar angst om over het pegasus te springen en maakte een mooie sprong. Ook de andere toestellen gingen helemaal super. Kim had ook nog het hoogste cijfer op balk. Billie Boyle turnde ook een goede wedstrijd, maar viel helaas 1 x van balk en dat kostte haar toch een medaille. Billie werd 5e. Op de andere baan turnde Lea van Diemen en Demi Hanssen en zij werden 2e en 3e bij de junioren. Zij kunnen tevreden zijn met de uitslag en voor de volgende wedstrijd de puntjes nog meer op de i gaan zetten. Eva Schimmel turnde ook mee, maar buiten mededingen.

Na een goed verlopen 1e wedstrijd waren Sarah Dumpelmann, Carmen Chezan, Elina Muijskens, Adja Plinck en Laura Langendijk aan de beurt voor hun wedstrijd en voor Laura en Carmen was het hun eerste wedstrijd in de 4e divisie. Zij hebben de afgelopen jaren in de 5e divisie geturnd en komen nu een divisie hoger uit. Sarah, Elina en Carmen hebben het prima gedaan. Het niveau ligt erg hoog in deze divisie en als je iets vergeet of je hebt een kromme knie dan wordt dit meteen afgestraft. Sarah eindigde op een 4e plaats en ontving een mooie medaille, Carmen werd 6e en mag heel tevreden zijn net zoals Elina die 7e werd.

Bij de senioren was het tot het laatste toestel spannend, want 2 turnsters van een andere vereniging stonden tot het laatste toestel 1 en 2, maar er moest nog op balk geturnd worden.

Helaas vielen veel turnsters van balk maar de Unitas turnsters bleven op de balk staan en daarom was de uitslag voor Unitas heel verrassend met een 1e plaats voor Adaja Plinck en een 3e plaats voor Laura Langendijk. Evelien Schouten deed buiten mededingen mee, maar heeft een zeer goede wedstrijd geturnd.

 

Zondag was het de beurt voor de 5e divisie meisjes.

In de eerste wedstrijd waren de instap en jeugd 2 meisjes aan de beurt voor hun wedstrijd. Voor Bente Putter, Marit Mulder en Sterre Bakker was het hun eerste echte wedstrijd en ze vonden het allemaal heel erg spannend in zo’n grote hal met een echte wedstrijdvloer en juryleden. De meisjes hebben het prima gedaan en alle begin is moeilijk er zijn nog wat schoonheidsfoutjes en verbeterpunten en gaan daar zeker de komende tijd aan werken.

Bente  heeft het super gedaan en is op de 1e plaats geëindigd, Marit 16e en Sterre 22e.

Jamie, Cleo en Silke hebben het prima gedaan en mochten voor het eerst hun nieuwe vrije oefening laten zien. Hier en daar was er nog wat onzekerheid, maar voor de volgende wedstrijd zal ook dit weer beter gaan. Cleo had zelfs het hoogste cijfer op balk.

Jamie eindigde op een knappe 3e plaats en Cleo en Silke mogen tevreden zijn met plaats 5 en 7.

In de tweede wedstrijd waren Zoë Guit en Chiara Garita aan de beurt. Zoë heeft bijna een foutloze wedstrijd geturnd. Helaas stapte ze na een prachtige, maar ook moeilijke oefening 1 x van balk af. Zoë eindigde op een mooie 1e plaats en mag erg tevreden zijn. Voor Chiara was het niet zo’n beste dag, want bij elk toestel ging er wel iets mis en dit zijn we niet van haar gewend. Chiara eindigde op een 13e plaats. We gaan er van uit dat het in januari beter gaat.

In de derde wedstrijd was het voor Julia de Wildt, Shenifa Bommel, Pien Huitema, Phileine van de Landen en Noor Juha Loose ook heel spannend, want ook voor deze meisjes was het hun allereerste wedstrijd. Iedereen zag er heel netjes uit omdat we gelukkig net op tijd de wedstrijdpakjes binnen hadden gekregen.Voor deze meisjes was alles nieuw en vanaf de grote vakantie hebben we heel hard gewerkt om de oefeningen en onderdelen aan te leren en dat was niet altijd even gemakkelijk. Helaas was balk voor ons niet zo goed uitgevallen, maar voor de tweede wedstrijd gaan we dit herstellen en dan zal het resultaat nog beter zijn. Nu kunnen we al zeker tevreden zijn, ondanks het negatieve resultaat van balk, met de uitslag.

Julia 5e, Shenifa 7e, Pien 8e, Phileine 12e en Noor Juha 14e.

Silvia Berkhout, Isa Timmerman en Linda den Boer mochten de dag afsluiten met hun wedstrijd. En wat zijn deze meisjes gegroeid in zelfvertrouwen in 1 jaar tijd. Het was een genot om naar te kijken. Vanaf het eerste toestel kwamen de meisjes heel zelfverzekerd over. Wat een prachtige sprongen hebben zij laten zien, bij brug was het al niet anders en tijdens de balkoefeningen was het een genot om naar te kijken. Ook voor deze meisjes zijn er nog kleine verbeterpuntjes, maar met een 1e plaats voor Silvia en een 2e en 3e plaats voor Isa en Linda mogen wij zeker niet ontevreden zijn. Het was  een heel lang weekend, maar zeker de moeite waard. Op naar de volgende wedstrijd in januari.

 

20141122_153342 DSCN4803 DSCN4799 DSCN4807

Plaats een reactie