Geplaatst op: .

Zondag 13 maart hebben de D1 en D2 turnsters van Unitas mee gedaan aan de Finale Zuid wedstrijd in Amsterdam. De turnsters konden zich via deze wedstrijd plaatsen voor de Regiowedstrijd op 16 april in Beverwijk.

 

20160313_085437 20160313_114005 20160313_171939

 

 

 

 

 

 

 

 

Iris                                              Sophie, Bente en Sterre                               Isa, Linda en Silvia

 

In de eerste wedstrijd was Iris de Ruijter aan de beurt. Het is voor Iris haar eerste wedstrijdseizoen en Iris was best wel een beetje zenuwachtig waardoor ze kleine foutjes maakte waardoor ze helaas niet is doorgestroomd naar de Regiowedstrijd. Iris had wel het 3e vloercijfer.

In de tweede ronde waren Bente Putter, Sophie Ploeger en Sterre Bakker aan de beurt om zich bij de beste 14 te plaatsen. Bente heeft een prima wedstrijd geturnd en ondanks een val van balk heeft ze zich weten te plaatsen voor de volgende wedstrijd. Sophie en Sterre hebben zich niet geplaatst voor de volgende wedstrijd. Sophie stond na drie toestellen nog op een 7e plaats, maar viel met iets onbelangrijks van balk wat haar een heel punt kostte en daardoor net niet bij de eerste veertien kwam.

In de derde ronde waren het Linda den Boer, Silvia Berkhout en Isa Timmermans die mochten laten zien wat ze geleerd hadden. De onderlinge verschillen zijn heel klein en een klein foutje kan al fataal zijn. Linda den Boer viel helaas van balk en viel net buiten de beste veertien. Silvia en Isa zijn 9e en 13e geworden, maar er zijn nog genoeg verbeterpuntjes waar aan gewerkt moet worden.

 

20160313_20043020160313_200733

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoë                                                                                    Chiara en Zoë

 

In de vierde en laatste ronde van de dag waren de jeugd 1 turnsters Zoë Guit en Chiara Garita aan de beurt voor hun wedstrijd. Na sprong en brug stonden ze niet bij de eerste tien en moesten Chiara en Zoë op balk en vloer laten zien wat ze in hun mars hadden. Nou dat hebben ze gedaan hoor. Chiara turnde een mooie balkoefening en kreeg er een hoog cijfer voor en Zoë kreeg zelfs, met val, het hoogste cijfer van de dag voor. Op vloer vergat Chiara een element, maar kreeg toch nog een hoog cijfer en Zoë kreeg op vloer ook het hoogste cijfer. Zoë eindigde deze dag op een 1e plaats en Chiara werd keurig 7e.

Het was een mooie afsluiting van een zeer lange dag.

Plaats een reactie