Geplaatst op: .

Zaterdag 15 maart hebben de Unitas turnsters van de 4e divisie gestreden voor de Finale Zuid wedstrijd en om zich te kunnen plaatsen voor de Regiokampioenschappen. Er waren 4 wedstrijden deze dag en Unitas was aan de beurt om de wedstrijden te organiseren samen met HLC uit Haarlem. Unitas heeft de eerste 2 wedstrijden op zich genomen en HLC de laatste 2 wedstrijden.

In de tweede wedstrijdronde waren Sarah Dumpelmann, Elina Muyskens en Quirine Zonneveld aan de beurt om zich bij de beste 14 te plaatsen. Alle 3 de meisjes hebben een prima wedstrijd geturnd. Helaas maakte Quirine bij haar vloeroefening een kleine fout en dat kostte haar uiteindelijk 1.50 punt en ook een plaats bij de beste 14. Quirine eindigde op een 17e plaats. Sarah mocht plaats nemen op plaats 2 en Elina kreeg voor haar 4e plaats ook een medaille. Elina had het hoogste cijfer op sprong 13.925.

In de derde wedstrijd werd er door Unitas op 2 banen geturnd. Op de ene baan waren Billie Boyle en Kim Schelvis aan het turnen en op de andere baan waren Lea van Diemen en Demi Hanssen om een zo goed mogelijk resultaat te turnen. Billie en Kim begonnen met balk en daar scoorde Billie het hoogste cijfer 13.150 een mooie start van de wedstrijd. Kim had daarentegen wat pech met haar koprol en ook met sprong durfde ze niet te springen kreeg een 0.0 en als dit gebeurt kan je je niet meer plaatsen voor de volgende wedstrijd. Kim heeft wel het hoogste cijfer op vloer gehaald een 14.150. Billie eindigde op een 3e plaats.

Lea en Demi hebben een zeer stabiele wedstrijd geturnd en dat leverde Lea een mooie 3e plaats op en Demi werd knap 6e.

In de vierde wedstrijd was het de beurt aan senior turnster Adaja Plinck om zich tussen de andere turnsters te plaatsen voor de Regiokampioenschappen. Adaja heeft een prima wedstrijd geturnd, is 1 x van balk gevallen en kwam net 0.20 punt te kort voor het podium. Adaja mag heel trots zijn op haar 6e plaats, want uiteindelijk traint Adaja maar 1 x in de week.

6 turnsters gaan naar de Regio Kampioenschappen op 5 april in Hippolytushoef.

 

20140315_143205 20140315_172103 DSCN4332

Plaats een reactie