Geplaatst op: .


Zaterdag 16 maart turnden de D1 en D2 turnsters van Unitas de Finale Zuid in Beverwijk. Tijdens deze wedstrijd kon je je plaatsen voor de Regiokampioenschappen op 6 april in Amsterdam. 

Mijs Koelman en Anouk Duin mochten ’s morgens vroeg aantreden en turnden een foutloze wedstrijd. Mijs turnde zich met een mooie balk- en brugoefening naar de 3e plaats en heeft zich geplaatst voor de Regio. Anouk heeft geen fouten gemaakt, maar het niveau was hoog en ze kwam net iets te kort om door te mogen.

Elles Neeft, Tess Szabo en Felicia Afriyieh zaten in de tweede wedstrijd. Elles heeft het erg goed gedaan en had zelfs het 2e cijfer op brug. Ze deed haar wedstrijd met veel overtuiging. Elles kwam net een plaatsje tekort voor een medaille en eindigde op een 6e plaats. Tess had een black out op balk waardoor ze 3 elementen vergat en dit haar 4 punten heeft gekost. Felicia is dezelfde leeftijd, maar turnt een divisie hoger als Tess en Elles. Felicia turnde in een pittig deelnemersveld en maakte wat kleine foutjes. Op vloer had ze het 2e cijfer en ze gaat als 8e naar de Regio.

Eef Reulen en Lieke van ’t Veer waren de volgende voor hun wedstrijd. Lieke turnde een prima wedstrijd met nog wat verbeterpunten om ruimer te turnen. Lieke heeft zich geplaatst voor de Regio. Eef heeft erg mooi turnen laten zien, maar vergat op vloer een sprong en werd zwaar bestraft met 2 punten en daardoor heeft Eef zich net niet geplaatst voor de Regio.

Als laatste van de dag waren de jeugdturnsters Puck Hessels en Iris de Ruyter aan de beurt. Iris turnde een mooie wedstrijd en had op brug het 3e cijfer Iris werd knap 4e . Puck heeft op 3 van de 4 toestellen goed geturnd. Op balk had Puck helaas haar dag niet en kreeg teveel aftrek en hierdoor heeft ze zich niet kunnen plaatsen.

Comments are closed.