Geplaatst op: .

14 en 15 april kwamen de beste meisjes van de Regio uit de D1/D2 4e en 5e divisie in Wervershoof bij elkaar om te kijken wie er Regiokampioen 2018 zou worden. Het waren weer lange wedstrijddagen met mooie resultaten.

Zaterdag 14 april begon Felicia Afriyieh erg goed met sprong en brug. Helaas viel ze bij balk er 1 x af en ze stond na 3 toestellen op een 12e plaats. Na een prachtige matoefening, waar ze het hoogste cijfer van de dag voor kreeg, is Felicia op een 5e plaats geëindigd en ze mag door naar het Districtkampioenschap op 2 juni in Amsterdam.

In de 2e wedstrijd was Pip Kraaij aan de beurt om een mooie wedstrijd te turnen. Ze begon bij balk waar ze helaas 1 x vanaf viel en wat haar een punt heeft gekost. Op de andere toestellen heeft ze prachtige oefeningen laten zien, maar het niveau ligt zo dicht bij elkaar dat ze helaas niet door is naar de volgende wedstrijd.

In de derde wedstrijdronde mochten Iris de Ruijter en Puck Hessels hun oefeningen aan de jury laten zien. Iris heeft een prima wedstrijd geturnd en ze is op een mooie vijfde plaats geëindigd. Puck heeft het helaas net niet gehaald, maar ze heeft mooie oefeningen laten zien.

In de laatste wedstrijd waren Bente Putter en Sophie Ploeger aan de beurt. Zij begonnen op sprong met mooie sprongen. Bente had het hoogste cijfer. Bente heeft een zeer stabiele wedstrijd geturnd en heeft haar 1e plaats dik verdiend. Sophie heeft het op 3 toestellen goed gedaan, maar viel helaas met haar afsprong van balk en op vloer ging ze door haar enkel.

Zondag 17 april mochten de turnsters uit de 4e en 5e div. zich proberen te plaatsen voor de Districtskampioenschappen. Linda den Boer, Isa Timmermans en Silvia Berkhout hebben zich van hun beste kant laten zien en een goede wedstrijd geturnd. Isa heeft zich verbeterd op meerdere toestellen en dat was te zien aan de uitslag. Isa eindigde op een mooie 6e plaats. Linda heeft zich ondanks val van balk geplaatst voor de volgende wedstrijd en Silvia heeft het na haar blessure heel goed gedaan met een 5e plaats. Eva Schimmel senior turnster turnde zich naar een hele goede 7e plaats en Laura Langendijk behaalde een 13e plaats. Helaas is de jury niet altijd in het voordeel van Laura en dat scheelde haar toch een aantal plaatsen.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Comments are closed.