Geplaatst op: .

4 en 5 februari was het een druk weekend voor Unitas. Op zaterdag deden 15 turnsters mee tijdens de 2e Rayonwedstrijd en op zondag waren het er 14. De beste wedstrijd telt mee voor doorstroming naar de Finale Zuid en Regio Kampioenschappen. Om Rayon Kampioen te worden moest je aan beide wedstrijden deel genomen hebben. Op zaterdag had Unitas 4 Rayon Kampioenen nl.: Pip Loose, Zoë Guit, Billie Boyle en Eva Schimmel en op zondag nog eens 3 nl.: Norah Renken, Dena Hourik en Iris de Ruijter.

De pre instap turnsters Pip Loose en Felicia Afriyieh hebben het heel goed gedaan. Pip werd 2e en Felicia 8e en mogen tevreden zijn met dit mooie resultaat. Pupil 2 turnsters Bente Putter en Sophie Ploeger hebben het ook prima gedaan en Bente kreeg een medaille voor haar 5e plaats. Sofie Ploeger heeft 1 foutje gemaakt en mag heel trots zijn op haar 8e plaats. De jeugd 1 turnsters Silvia Berkhout, Linda den Boer en Isa Timmermans kunnen ook terug kijken op een goede wedstrijd. Silvia werd 3e, Linda 4e en Isa 9e. Zoë Guit en Chiara Garita hebben beide een stabiele wedstrijd geturnd, Zoë werd 1e en Chiara 3e. Billie Boyle en Elina Muijskens kunnen ook met een goed gevoel terug kijken op hun wedstrijd alhoewel Billie een klein foutje maakte op brug mocht ze toch op het 2e schavot plaats nemen. Elina was heel erg blij met haar 4e plaats en mooie medaille. De senioren zitten allemaal heel dicht bij elkaar en een klein foutje kan al fataal zijn. Eva Schimmel en Demi Hanssen zijn 1e en 4e geworden. Voor Laura was het haar eerste wedstrijd en deed het lang niet slecht, maar de verschillen waren heel klein voor doorstroming. Lea voelde zich niet echt lekker, maar heeft de wedstrijd wel afgemaakt. Zondag waren de 5e divisie turnsters aan de beurt voor hun wedstrijd en in de eerste wedstrijd turnde Phileine van der Landen en Julia de Wildt. Beide hebben het goed gedaan en zijn door naar de volgende wedstrijd. Het was jammer dat beide turnsters hun matoefening vergeten waren waardoor ze 1 of 2 volle punten hebben laten liggen. In de 2e wedstrijd was het de beurt aan de instappers Eef Reulen, Pip Kraaij, Roos Korkis en pup.2 Norah Renken. De instappers hebben het goed gedaan, maar het niveau ligt heel dicht bij elkaar en zijn uiteindelijk Eef 6e, Pip 9e , Roos 15e geworden. Norah doet het voor het eerste jaar bij de wedstrijd groep heel goed. Norah turnt heel stabiel en werd weer 2e en Rayon Kampioen. In de derde wedstrijd mochten Marit Mulder, Dena Hourik en Sterre Bakker laten zien hoe hard ze getraind hadden de afgelopen tijd. Het was heel spannend en super leuk om te zien dat Dena Hourik 1e en Rayon Kampioen werd. Sterre werd 3e en Marit 4e . In de laatste ronde van 2 hele lange wedstrijddagen waren pup.2 turnsters Quinty Bloedjes, Puck Hessels, Iris de Ruijter en de junior turnsters Jamie Beentjes en Cleo Schoute die de wedstrijddag mochten afsluiten. Iris, Puck en Quinty hebben geen fouten gemaakt. Quinty had als doelstelling om onder de 20 te eindigen en dat heeft ze dik gedaan. Ze eindigde op een mooie 11e plaats. Puck werd heel netjes 5e en Iris dit keer 2e en Rayon Kampioen. Jamie en Cleo hebben het beste uit zichzelf gehaald. Jamie had 1 val op balk, dat was jammer. Jamie had het hoogste cijfer op brug en Cleo het tweede cijfer op balk. Beide turnsters kregen een mooie medaille, Jamie voor haar 3e plaats en Cleo voor haar 5e plaats.

De D1 en D2 turnsters gaan door naar de Finale Zuid op 12 maart in Beverwijk en de 4e en 5e div. turnster zijn door naar de Regiokampioenschappen op 9 april in Amsterdam.