Geplaatst op: .

Zaterdag 18 januari 2014

Instap

Zaterdag was het de beurt voor de 5e divisie meisjes.

Om klokslag 09.00 uur werd er begonnen met de warming op voor de instap meisjes.

De turnsters van Unitas hebben tijdens de 2e competitiewedstrijd nog beter gepresteerd dan de 1e wedstrijd en de eerste drie plaatsen op het podium waren voor de Unitas turnsters. Op nummer 1 stond Isa Timmermans voor Linda den Boer op 2 en Silvia Berkhout eindigde op een 3e plaats. Na twee wedstrijden is Isa Timmermans ook Rayonkampioene geworden.

Pupillen 1

De pupillen 1 meisjes hebben het ook zeer goed gedaan en het niveau is erg hoog, want tot het laatste toestel was het zeer spannend. Zoë Guit is 1e en Rayonkampioene geworden. Chiara Garita en Britt Scholten zijn op plaats 5 en 6 geëindigd.

Pupillen 2

Carmen Chezan heeft een goede wedstrijd geturnd en had op sprong en vloer het hoogste cijfer. Carmen eindigde op een mooie 2e plaats. Yente werd dit keer 6e. Yente maakte een fout op haar beste toestel brug en daar heeft ze toch 1 punt aftrek voor gekregen en viel helaas 1 x van balk en dat heeft haar ook 1 punt gekost.

Jeugd.

Bij de jeugd heeft Jade Koster grote sprongen vooruit gemaakt. Bij de vorige wedstrijd viel ze nog 4 keer van de balk en nu niet 1 keer. Jade eindigde op de eerste plaats en werd ook Rayonkampioene. Jamie Beentjes, Cleo Schoute en Silke Ham hebben beter gepresteerd dan de vorige wedstrijd, maar vielen helaas net buiten de prijzen. Cleo 5e, Jamie 6e en Silke 9e

Senioren

Bij de senioren was het Laura Langendijk die het hoogste plekje innam en Rayonkampioene werd. Ploeggenootje Isabella Flierman werd heel knap 3e en daar was ze maar wat blij mee.

 

Op 29 maart gaan de volgende turnsters naar de Regiokampioenschappen in Wervershoof.

Isa Timmermans, Linda den Boer, Silvia Berkhout, Zoe Guit, Chiara Garita, Britt Scholten, Jade Koster, Laura Langendijk en Isabella Flierman.

Zondag 19 januari 2014

Pupillen 2

Sarah Dumpelmann, Elina Muyskens en Quirine Zonneveld waren de eerste die op zondagmorgen aan de beurt waren voor hun wedstrijd. Tot het laatste toestel hebben de meisjes zeer mooie oefeningen laten zien, maar vielen er bij het laatste toestel balk allemaal 1 x vanaf. Ondanks de val van balk eindigde Sarah toch nog op een 1e plaats, Elina werd 5e en Quirine 7e. Er deden 27 turnsters mee in dit niveau mee.

Jeugd, junior en senior

Kim Schelvis, Billie Boyle, Lea van Diemen, Demi Hanssen en Adaja Plinck waren allemaal in de laatste ronde aan de beurt voor hun wedstrijd. Kim had op sprong en vloer de hoogste score en eindigde op een mooie 2e plaats. Billie heeft voor het eerst een bruggetje achterover op de balk gedaan en haar oefening was super. Billie eindigde dit keer op een 6e plaats.

Lea had op brug en vloer de hoogste score en Demi op sprong, maar raakte met vloer haar handen aan de vloer en dat kostte haar 1 punt aftrek. Lea eindige op een mooie 1e plaats en Demi werd zeer verrassend toch nog 3e.

Adaja Plink heeft, ondanks dat ze ziek was, toch een redelijke wedstrijd kunnen turnen. Ze werd uiteindelijk toch nog 4e en omdat ze vorige keer 1e was werd ze ook nog Rayonkampioene. Sarah en Lea zijn ook Rayonkampioene geworden.

 

Alle 4e divisie turnsters hebben zich geplaatst voor de Finale Zuid wedstrijd op 15 maart in Beverwijk.

 

DSCN3802 DSCN3813 foto (1) foto

Plaats een reactie