Geplaatst op: .

4 Rayonkampioenen voor Unitas

Afgelopen weekend hebben alle turnsters van Unitas hun 2e Rayon-wedstrijd geturnd in sporthal de Walvis in Beverwijk. De turnsters konden zich plaatsen voor de volgende wedstrijd. De D1 en D2 naar de Finale Zuid op 24 maart en de 4e-5e divisie naar de Regio kampioenschap op 15 april. Om Rayon Kampioen te worden moest je aan beide wedstrijden hebben deelgenomen. Bente Putter, Silvia Berkhout, Pip Loose en Marit Mulder zijn Rayon Kampioen geworden.

De jeugd turnsters Bente Putter, Sophie Ploeger en Norah Renken mochten op zaterdag beginnen met hun wedstrijd. Sophie heeft zichzelf overtroffen en foutloos geturnd en kreeg voor haar 5e plaats een mooie medaille. Norah had wat kleine foutjes en werd 12e. Bente heeft stabiel geturnd en mocht plaats nemen op het hoogste schavotje. In de tweede wedstrijd waren de instap Pip Loose, Felicia Afriyieh, Tess Szabo, Elles Neeft en de jeugd 2 Silvia Berkhout, Linda den Boer en Isa Timmermans aan de beurt. Pip en Felicia hebben ook deze wedstrijd weer goed geturnd en eindigde op plaats 1 en 2. Tess en Elles komen net nog iets te kort, maar turnen nog niet zo lang in de selectie. Silvia, Linda en Isa trainen hard en gaan snel vooruit. Isa heeft 1 foutje gemaakt waardoor ze een medaille mistte. Silvia kan terug kijken op een goede wedstrijd 1e en Linda kan, ondanks 1 foutje, ook trots zijn op haar wedstrijd 2e. In de laatste wedstrijd mochten Iris de Ruijter en Quinty Bloedjes aantreden voor hun wedstrijd. Helaas zat er dit keer geen medaille in voor de meisjes. Quinty heeft het heel goed gedaan en is 11e geworden, Iris viel 2 x van de balk en werd 9e. Zondag waren er voor Unitas 2 wedstrijden. De senioren en pup.1 mochten beginnen. Alle verenigingen trainen hard om mooie resultaten te behalen en het niveau bij de senioren zit heel dicht bij elkaar.1 klein foutje kan al fataal zijn. De senioren hebben zich, ten opzichte van de vorige wedstrijd, verbeterd, maar voor doorstroming naar de volgende wedstrijd was het voor een aantal net niet genoeg. Eva Schimmel is op een mooie 2e plaats geeindigd. Laura Langendijk en Eva Schimmel mogen door naar de volgende wedstrijd. Bij de pup.2 heeft Pip Kraaij zichzelf goed verbeterd. Vorige wedstrijd viel ze 4 keer van de balk en bleef nu op de balk staan en eindigde op de 3e plaats. Eef Reulen was de hele week ziek, maar heeft bibberend mee gedaan en eindigde dit keer op een 11e plaats. Zaliwe Dekker-Mhango deed buiten mededingen mee. Roos Korkis heeft niet mee gedaan. Roos is afgelopen week, tijdens de training, gevallen en zit met beide armen in het gips.In de laatste wedstrijd, van een lang turnweekend, waren Zoe Guit, Chiara

Garita, Marit Mulder en Dena Hourik als laatse aan de beurt voor hun wedstrijd. Marit heeft weer een mooie wedstrijd geturnd 1e en Rayon Kampioen, helaas maakte Dena 1 klein foutje waardoor ze een medaille heeft gemist. Zoe en Chiara zijn 1e jaars junior en dat is echt een stapje hoger en in dit niveau zijn de eisen ook weer een stukje hoger. Helaas viel Zoe van de balk wat haar een medaille en doorplaatsing naar de volgende wedstrijd heeft gekost. Chiara heeft ook 1 foutje gemaakt, het niveau ligt zo dicht bij elkaar dat je geen foutjes kan permiteren.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Plaats een reactie