Geplaatst op: .

Zondag 26-3-2023 voor een groot deel van de groep de derde voorwedstrijd van het rayon in de Walvis Beverwijk.
In 1 wedstrijdronde 15 meiden verdeeld over 3 teams.

Het team van Anique, Meagan, Mina, Anna, Maud en Iris mochten starten op balk. Het bleek vandaag een moeilijk toestel en niet iedereen is blijven staan. Daarna vloer met voor Anna voor de eerste keer een arabier-flikflak. Gelukkig gingen de oefeningen hier wel beter dan balk! Anique en Anna hadden zichzelf uitgedaagd op sprong door mee te springen over de pegasus. Met voor iedereen mooie sprongen en mooie cijfers. Als laatste toestel brug, waar Meagan voor het eerst een ophurken deed en naar de hoge heeft gesprongen. De oefeningen waren mooi strak.

Mina kreeg de zilveren medaille, Meagan eindigde als 12, Anique 15, Iris 18, Maud 23 en Anna 24.
Als team mochten zij op de 4e plaats een medaille in ontvangst nemen!

Aan de andere kant van de zaal waren 2 Unitas teams aan het turnen.
Het eerste team van Bonna, Tess, Jocelyn en Fay startte ook op balk. Zij zijn er allemaal opgebleven maar de jury was wat strenger en vielen de cijfers lager uit dan verwacht. Op vloer goede oefeningen met mooie sprongen en series. Op sprong heeft Jocelyn voor het eerst haar half-in gesprongen! De brugoefeningen zagen er ook aan deze kant strak uit.

Het tweede team van Anouk, Sarah, Isabel, Amber en Roos mochten op sprong starten. Waar voor sommigen de Pegasus op 1.20’meter toch best heel hoog is, gingen de sprongen er netjes overheen. Daarna was de brug en dan vooral het ophurken/de zolendraai niet het beste vandaag bij Sarah en Anouk en moesten zij accepteren dat ze een val hadden. Voor de rest zag het er strak en netjes uit. Balk was ook voor dit team niet het beste toestel en sommigen gingen er vanaf. Als laatste toestel vloer, waar Roos besloten had haar arabier-salto voor het eerst te springen! De vloeroefeningen gingen bij iedereen erg goed.

Bonna kreeg ook de zilveren medaille, Tess de bronzen 4e, Jocelyn net buiten het podium op de 6e plek. Amber werd 7e, Isabel 8e, Fay 11e, Roos 14e, Anouk 15e en Sarah 17e.

Het team van Bonna, Tess, Jocelyn en Fay zijn als team 1e en mochten de gouden medaille laten omhangen.
Het team van Isabel, Sarah, Amber, Anouk en Roos was 4e.

Op naar volgende week! Dan mogen Puck, Tess S, Zaliwe, Lieke, Eef, Lisa en Danique 💪🏻😁

Comments are closed.