Geplaatst op: .

De aftrap van het wedstrijdseizoen was voor Evelien, Annemarie en Linda. Zij mochten zaterdag 25 november naar Dokkum. 

De reis ernaartoe was geen ultieme voorbereiding op de wedstrijd. Lang stilzitten is nooit fijn, al hadden Evelien en trainster Laura deze tijd gebruikt om wat aanpassingen in de oefening te doen vanwege een kleine blessure. 

Eenmaal in Dokkum gestart op het toestel sprong, mooie hoge sprongen met wisselende resultaten. Annemarie pakte de hoogste score van de wedstrijd 11.95, Evelien een 10.25 en Linda een 10.45.

Op naar brug, waar Evelien voor haar aangepaste oefening een 8.133 kreeg. Linda had wat last van de gladde brug en lukte sommige elementen helaas niet, zij kreeg een 7.00. Annemarie haalde ook hier het hoogste cijfer van de wedstrijd, een 10.80.

Evelien draaide op balk een mooie oefening, pakte een combinatie die ze eigenlijk van te voren al had opgegeven maar viel helaas wel van de balk, ze scoorde een 9.10. Linda begon wat wiebelig, heeft combinaties niet gered maar was wel blijven staan. Zij kreeg een 8.50. Annemarie was lekker op dreef, mocht ook hier de hoogste score noteren: 12.05.

Op vloer kunnen we altijd een feestje maken, een oefening op muziek en een combinatie van dans en turnelementen. Annemarie deed voor het eerst haar nieuwe oefening en de jury beloonde deze met een 12.10 (alweer de hoogste score van de wedstrijd). Evelien had kort van tevoren een aanpassing gedaan maar deze pakte heel goed uit. De aanpassingen in de pasjes zoals we in de training hadden gedaan wat minder waardoor de een element miste. Ze kreeg een 8.40. Linda scoorde een 10.10 voor haar vloeroefening zonder fouten!

Annemarie is eerste geworden en geplaatst voor de halve finale, Linda is 18e geworden en Evelien 19e!

Op naar de volgende!

Comments are closed.