Geplaatst op: .

Afgelopen weekend (09-10 febr.) was de tweede Rayon wedstrijd voor de 4e – 5e divisie en de D1-D2-D3. Vanuit deze twee wedstrijden kon je je plaatsen voor de Finale Zuid (D1-D2) en het regiokampioenschap (4e/5e /6e div.) Bij de instap mochten Anouk Duin en Mijs Koelman het spits afbijten en wat hebben zij het goed gedaan. Anouk werd dit keer 1e en Mijs 2e en Mijs had, over de 2 wedstrijden net iets meer punten dan Anouk en is Rayon Kampioen geworden. Zij hebben zich geplaatst voor de Finale Zuid.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 1 Bobbi van der Landen, Joanna Putter, Ellis Neeft en Tess Szabo. De turnsters hadden er erg veel zin in en Joanna en Bobbi turnden goede oefeningen en eindigde op een 9e en 13e plaats, maar hebben zich net niet geplaatst voor de volgende wedstrijd. Ellis liet zien dat ze gegroeid was op de toestellen en eindigde op een 4e plaats. Tess heeft foutloos geturnd en kreeg van een jurylid zelfs een compliment voor haar balkoefening. Tess werd 1e en Rayon Kampioen. Tess en Ellis zijn door naar de volgende wedstrijd.

In de derde ronde waren de pupillen 2 Eef Reulen, Pip Kraaij en Lieke van ’t Veer en de junioren Silvia Berkhout, Isa Timmermans, Linda den Boer, Chiara Garita en Zoë Guit aan de beurt. Bij de pupillen 2 wilde het niet helemaal lukken op balk en alle drie hebben daar een steekje laten vallen. Op de andere toestellen hebben ze mooie oefeningen laten zien. Eef werd heel netjes 5e en kreeg eindelijk haar verdiende medaille. Pip is 9e geworden en Lieke 13e. Eef en Lieke zijn door naar de volgende wedstrijd en Pip mag op 19 mei mee doen aan de Troostfinale.

De junioren hebben een sterke wedstrijd geturnd. Linda den Boer eindigde op een mooie 1e plaats met zelfs het hoogste cijfer op brug en balk. Isa turnde een prima wedstrijd en eindigde op een 4e plaats. Zoë Guit werd keurig 6e en had het een na hoogste cijfer op balk en vloer. Silvia eindigde in dit niveau als 7e gevolgd door Chiara op de 8e plaats. Linda, Isa en Zoë hebben zich geplaats voor de volgende wedstrijd.

In de laatste wedstrijd mochten Puck Hessels en Iris de Ruijter bij de Jeugd 1 D2 hun oefeningen laten zien. Puck en Iris hebben niet hun beste wedstrijd laten zien, maar mogen zeker niet ontevreden zijn. Puck had het hoogste cijfer op brug en Iris het hoogste cijfer op sprong. Puck werd heel netjes 4e en Iris 2e en ook nog Rayon Kampioen.

Zondagochtend mochten de pupillen 1 en jeugd 2 beginnen. Pupil 1 turnster Felicia Afriyieh turnde erg sterk en had op vloer het hoogste cijfer en werd knap 2e. Jeugd turnster Dena Hourik is de afgelopen tijd sterk gegroeid in haar oefeningen en turnde een prima wedstrijd. Dena eindigde op een 2e plaats en beiden zijn door naar de volgende wedstrijd. Quinty Bloedjes jeugd 1 heeft vier hele mooie oefeningen laten zien en had op 3 toestellen het een na hoogste cijfer en werd hiervoor beloond met een 3e plaats. In de laatste wedstrijd waren de jeugd 2 turnsters Bente Putter, Norah Renken en Sophie Ploeger aan de beurt. Op wat kleine foutjes hebben zij een sterke wedstrijd geturnd. Bente had zelfs het hoogste cijfer op sprong en brug en Sophie het hoogste cijfer op balk. Norah heeft duidelijk verbeteringen laten zien en eindigde met strak turnen op een 3e plaats. Bente eindigde dit keer als 4e en Rayon Kampioen. Sophie heeft zichzelf goed verbeterd en is 8e geworden. Alle drie zijn door naar de volgende wedstrijd.